Bănci și instituții financiare

Băncile, precum și toate celelalte instituții în care sunt manipulate sume mari de numerar, prezintă un risc ridicat de jaf și furt, iar atacurile sunt extrem de riscante atât pentru angajați cât și pentru clienți.

Gama de produse

Investiția în securitate este o investiție bună

Investiția în sisteme de protecție este relativ mică în comparație cu alte sisteme de infrastructură, iar numeroasele avantaje garantate pe care le poate aduce utilizatorului reprezintă un motiv în plus. Cu o reducere considerabilă a riscurilor și a daunelor, există o reducere a costurilor de întreținere, ciclul de viață mai lung al unui sistem, analiza și raportarea calității, un control mai bun al procesului și o reacție mai rapidă la schimbări. De asemenea, companiile de asigurări stimulează investițiile în măsuri de protecție prin acordarea de bonusuri primelor de asigurare ale angajaților, proprietății și afacerilor. Aplicarea măsurilor de protecție a instituțiilor financiare este în interesul statului și este reglementată în unele țări. Experiența Alarm Automatika coincide cu rezultatele cercetărilor internaționale privind rentabilitatea investițiilor în sisteme de securitate ale instituțiilor financiare.
„Pentru a reduce vulnerabilitatea generală, ar trebui aplicate mai multe măsuri de protecție în clădirile cu factori de risc crescuti, cum ar fi băncile. Aplicând detectarea la efracție, controlul accesului și supravegherea video poate afecta semnificativ reducerea amenințării și, în funcție de măsurile de protecție, modalitățile și gradul de implementare a acestora, daunele pot fi reduse de 2 până la 20 de ori.”

Supraveghere video cu funcție de identificare

Supravegherea video a punctelor importante din instituțiile financiare (intrări / ieșiri, ghișee, zona de casierie și transfer de numerar la distribuție, precum și spațiul din și în fața seifului) trebuie să aibă o funcție de identificare, iar alegerea unei camere adecvate depinde de rezoluția și lățimea scenei. Analiza video monitorizează, de asemenea, lungimea cozilor la ghișee iar camerele cu vedere la stradă(vitrină) trebuie să aibă funcția WDR.

Comunicare IP / GPRS monitorizată

Comunicarea sistemului de alarmă a instituției financiare cu dispeceratul trebuie să fie continuă (funcționează pe principiul verificării constante a comunicării dintre receptor și comunicatorul IP), monitorizată (Dispeceratul ar trebui să aibă informații în termen de 1 minut dacă comunicarea cu sistemul de alarmă a încetat) și protejată (permite criptarea comunicării cu receptorul).

Sisteme de detecție la efracție de Grad 3

Conform EN 50131, sistemele antiefracție și anti-furt utilizate în bănci și în instituțiile financiare aferente ar trebui să îndeplinească nivelul de securitate de gradul 3. Nivelul de securitate se bazează pe cerințele operaționale ale echipamentelor de protecție tehnică destinate aplicației cu riscul prevăzut (de la efracție, jaf) și influențează direct proiectarea tuturor componentelor importante ale sistemului – detectoare, panouri de alarmă, alimentare, instalații și semnalizare. Este important de reținut că nivelul de securitate al întregului sistem este determinat de cel mai mic grad de componentă instalat.

Control acces și interblocare

Controlul accesului în spațiile în care sunt depozitați banii și sălile tehnice trebuie să permită diferite niveluri de acces și să urmeze procedurile. La intrări, sunt necesare uși interlockig, care pot detecta fețe mascate folosind analiza video.

Integrarea ATM-urilor cu supraveghere video și anti-skimming

Integrarea funcțională a bancomatului cu anti-skimming și supraveghere video, care are capacitate de analiză, permite înregistrarea automată a tuturor tranzacțiilor, înregistrarea automată a descrierii unei anumite tranzacții (loc, timp, sumă, număr de cont) în videoclip și căutarea ulterioară în arhiva video prin intermediul cuvintelor cheie, care rezolvă cu ușurință situațiile contestabile. Acest lucru necesită înregistratoare digitale de dimensiuni mici, cu acces la distanță și intrare text.

Pregătirea evaluărilor amenințărilor și a proiectelor de securitate tehnică în conformitate cu Legea

Pentru a dovedi nivelul de calitate al garanțiilor aplicate, băncile trebuie să dispună de documentație extinsă cu privire la echipamentele utilizate (certificate echipamente, proiecte, înregistrări, ordine de lucru) și pentru adecvarea măsurilor aplicate. Evaluarea vulnerabilității este un document deosebit de important pe baza căruia sistemele necesare pot fi adaptate pe deplin la vulnerabilitatea fiecărei instalații individuale.

Mentenanță

Controlul tehnic asupra corectitudinii sistemului de protecție tehnică permite eliminarea tuturor defectelor tehnice ale sistemului în cel mai scurt timp. Serviciul de întreținere poate diagnostica de la distanță defectul prin intermediul serviciului de Asistență (Help Desk) dacă utilizatorul îl poate repara singur sau poate apela la o echipa de service.

Aveti un proiect?

Să îl transformăm în realitate!

Contactează-ne

Strada Zece Mese nr. 9, Sector 2, 024061 Bucuresti

031 426 03 55

0740 010 922

vanzari@alarmautomatika.com