Industrie și infrastructură critică

Datorită potențialelor consecințe grave asupra siguranței oamenilor, a mediului și a proprietăților, protecția infrastructurilor critice și a instalațiilor industriale este extrem de solicitantă în ceea ce privește selecția echipamentelor, a performanțelor și a soluțiilor care sunt aplicate. Adesea nu este suficient să aplici un sistem individual de protecție tehnică, ci să-l combini, să-l integrezi și să-l centralizezi pentru a crește nivelul de securitate.

Gama de produse

Abordare profesională pentru protejarea activelor de înaltă valoare

Clădirile industriale se disting prin numeroși factori de risc: operațiuni specifice de afaceri (cu ce produse sau materiale lucrează, cum stochează semifabricatele și produsele finite), caracteristicile obiectului (mărime, obiecte simple sau multiple în perimetru, obiecte la distanță) ), locație (în interiorul sau în afara orașului) și așa mai departe.

Fiecare clădire industrială este unică, deci este dificil să vorbim despre riscurile specifice și măsurile specifice pentru protecția lor. Întrebările care ne vin în minte sunt mărimea sistemului de alarmă la incendiu, calitatea sistemului de supraveghere, ce caracteristici trebuie aibă sistemul de control de acces, câte zone de detecție a efracției în perimetru, necesitatea centralizării și integrării etc. Dar ele pot fi rezolvate numai după o evaluare completă a riscurilor. Deoarece protecția clădirilor industriale reprezintă resurse financiare semnificative, este important să existe și un investitor care să evalueze investiția. Adesea, protecția clădirilor industriale este introdusă pe o perioadă mai lungă de timp, astfel încât, un plan de punere în aplicare a acestuia ar trebui să fie pregătit din timp, lucrările de instalare ar trebui să fie încredințate numai firmelor competente, iar supravegherea activității acestora ar trebui să fie autorizată de un inginer supraveghetor cu experiență.

„Este important să se instaleze sisteme de înaltă fiabilitate, care să reziste la condițiile riguroase de muncă care există în instalațiile de producție sau în spațiul liber.”

Soluții

Sisteme de aspirație în sistemele de detecție incendiu

Sisteme de aspirație sunt utilizate în clădirile industriale, fabrici și depozitele în care detectarea unui incendiu de către detectoarele optice nu este posibilă datorită numărului mare de particule de praf. Acestea sunt utilizate în locurile în care este necesară detectarea incendiilor în cea mai timpurie etapă, de exemplu în centrele de calcul.

Bariere antiteroriste / Control acces - Rampe

În protejarea infrastructurii critice, este deosebit de important să controlăm accesul auto și să oprim vehiculele care încearcă să obțină acces neautorizat în perimetru. În acest scop, sunt utilizate diferite bariere mecanice cu rezistență și construcție diferite (fixe, de ridicare, alunecare), inclusiv bariere antiteroriste care necesită o pregătire extinsă a construcției.

Protecție perimetrală împotriva furtului

Protecția antifurt a perimetrului și distanței mari nu este posibilă cu metode de detectare convenționale, astfel încât sunt utilizate alte metode, cum ar fi detectoare de vibrații montate pe garduri, analize video sau cabluri optice care sunt săpate în pământ sau amplasate deasupra conductelor.

Camere termale

Camerele termale monitorizează spațiile deschise și slab iluminate atunci când nu este posibilă protecția standard a perimetrului. Camerele termale cu analiză video încorporată sunt disponibile pentru a detecta, de exemplu, mișcarea oamenilor noaptea pe distanțe lungi sau termografice care detectează creșterea temperaturii în centralele termice.

Echipament special

Toate echipamentele utilizate în instalațiile de infrastructură industrială și critică trebuie să fie certificate pentru utilizare în medii exterioare dure, cum ar fi intervale de temperatură ridicate sau expunere la ploaie și alte condiții atmosferice sau să aibă o certificare specifică pentru mediul de lucru.

Aveti un proiect?

Să îl transformăm în realitate!

Contactează-ne

Strada Zece Mese nr. 9, Sector 2, 024061 Bucuresti

031 426 03 55

0740 010 922

vanzari@alarmautomatika.com