Sectorul public

Datorită riscurilor crescute, precum terorismul, vandalismul sau perturbarea legii și ordinii, cetățenii acceptă din ce în ce mai mult punerea în aplicare a diferitelor forme de supraveghere a zonelor urbane. În ceea ce privește prevenirea, cea mai eficientă a fost utilizarea supravegherii video IP, care permite diferite funcții de analiză video specializate. La stabilirea acesteia, este important să se țină seama de protecția vieții private a cetățenilor.

Gama de produse

Un număr mai mare de persoane prezintă riscuri mai mari

Facilitățile dedicate publicului, cum ar fi săli de concert și sport, școli, spitale, gări sau aeroporturi, sunt specifice datorită numărului mare de persoane, iar prioritatea este protejarea siguranței acestora . Acest lucru ar trebui să fie luat în considerare chiar și în construcția instalațiilor, atunci când sunt proiectate rutele de evacuare, zona de incendiu, rețeaua de hidranți și sistemele de securitate.

Instalațiile din sectorul public sunt protejate cu toate sistemele de securitate electronică și trebuie acordată o atenție deosebită sistemului de alarmă la incendiu care trebuie conectat la sistemul de stingere a incendiilor, desfumare, rute de evacuare și sistemele de climatizare pentru a permite evacuarea cu rapiditate a persoanelor și, astfel, să prevină victime. Controlul accesului, în special controlul ușilor în rutele de evacuare, trebuie proiectat astfel încât, în caz de incendiu, să poată fi acționate de sistemul de alarmă de incendiu. În plus, este important să se permită diverse niveluri de autoritate pentru a controla accesul la anumite zone a clădirii care nu sunt destinate utilizării publice. În instalațiile cu un număr ridicat de persoane, cum ar fi aeroporturile, atacurile teroriste reprezintă un risc real, astfel încât acestea trebuie monitorizate constant cu supraveghere video IP care permite detectarea automată a situațiilor neobișnuite, cum ar fi obiecte abandonate, persoane sau vehicule care se deplasează în direcții neautorizate, urmărirea perimetrului, analiza videoși recunoașterea facială sau recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare.

„Spațiile publice deschise, cum ar fi piețele sau zonele pietonale, sunt de obicei protejate cu sisteme de supraveghere video IP, iar tendința în protecția orașelor este de a crea centre de supraveghere video în care sunt integrate sisteme de supraveghere ale diverselor facilități publice și a spațiilor deschise pentru a preveni criminalitatea. „

Soluții

Analiza traficului

Analiza video este un instrument important pentru monitorizarea, reglarea și detectarea automată a evenimentelor de trafic periculoase, cum ar fi conducerea pe direcția greșită, camioane în zone neautorizate, viteza și congestionarea traficului. Plăcuțele de înmatriculare ale vehiculelor sunt identificate de camerele LPR, care permit sancționarea ulterioară a încălcărilor.

Soluții de parcare

Raritatea locurilor de parcare în centrele urbane este în creștere. Pentru o mai bună gestionare, diverse sisteme tehnice sunt utilizate pentru a accelera intrarea și ieșirea vehiculelor, informând utilizatorii despre numărul de locuri de parcare disponibile, direcționând traficul și asigurând plata. Soluțiile automate de alarmă includ clasificarea vehiculului, identificarea vehiculului cu camere LPR, identificarea șoferului cu carduri de control de acces și plată.

Incendiile din spațiile deschise

Incendiile în spații deschise sunt detectate automat de camerele termice cu ajutorul unor analize video care detectează incendiul, adică în imaginea primită prin camere, detectează spectrul specific flăcării și avertizează operatorul.

Comunicare pe distanțe lungi

Zonele publice sunt adesea foarte departe de centrele unde sunt monitorizate, așa că ar trebui să se acorde atenție soluțiilor de informare și comunicare. Dacă conectivitatea clasică cu fir și fibra optică nu este disponibilă sau costisitoare, se aplică soluții de comunicare wireless prin rețele WiFi sau 4G. Securitatea comunicării trebuie luată în considerare.

Colectare centralizată de date relevante pentru locuitorii orașului

Colectarea datelor a fost stabilită în unele orașe, cum ar fi temperatura, concentrațiile de polen și poluanți sau numărul de vehicule. Colectarea centralizată, analiza și dezvoltarea aplicațiilor pentru revizuirea lor sunt un instrument important pentru creșterea calității vieții cetățenilor.

Documente - Regulamente, GDPR

Protecția zonelor publice este reglementată de diverse reglementări, Alarm Automatika ia în considerare la întocmirea documentației obligatorii, precum evaluări de securitate, soluții tehnice și proiecte de protecție tehnică, în special supraveghere video.

Aveti un proiect?

Să îl transformăm în realitate!

Contactează-ne

Strada Zece Mese nr. 9, Sector 2, 024061 Bucuresti

031 426 03 55

0740 010 922

vanzari@alarmautomatika.com